Deutsche Sprache wählen Sie hierDeutsche Sprache
Velkommen til Skagen-feriebolig

Kunst og natur i Skagen og omegn

Kunst og natur hænger uløseligt sammen med Skagen. Mange kunstnere lader sig inspirere af det helt specielle lys og enestående natur,
der er at finde ved Skagen.

Skagens kust

Skagen - et område for kunstnere

Danmarks nordligste by med de karakteristiske gule huse, var i slutningen af 1900-tallet et internationalt mødested for verdens unge kunstnere. Der, hvor Vesterhavet og Kattegat mødes, lod Skagensmalerne sig inspirere til at forevige det specielle lys i deres malerier. På Skagens Museum kan I beundre de skønne værker og flotte motiver.

Skagens Museum

I Skagens Museum finder I forskellige værker af de berømte Skagensmalere. Især i perioden fra 1870'erne til starten af 1900-tallet kom danske, svenske, norske, tyske og engelske kunstnere til Skagen på grund af det specielle, fascinerende lys.
P.S. Krøyer, Anna og Michael Ancher såvel som Holger Drachmann er nogle af de mest berømte kunstnere, hvis værker man kan beundre på Skagens Museum.

Drachmanns Hus

I har også mulighed for at besøg digteren og maleren Holger Drachmanns hus.
Holger Drachmann blev født i 1846 og boede i Huset Pax i Skagen de sidste 6 år af sit liv. Siden 1911 har huset fungeret som museum, hvor man kan se værker af Drachmann selv samt P.S. Krøyer og Anna og Michael Ancher.

Naturen ved Skagen

Skagens natur

Det helt specielle lys og den fantastiske natur ved Skagen fascinerer mange kunstnere.
Som det eneste sted i verden kan I opleve, hvordan Vesterhavet og Kattegat mødes i store bølgebrus.
Råbjerg Mile er også et meget seværdigt sted med en kæmpemæssig sandklit, der minder de besøgende om Sahara.

Grenen

Vesterhavet og Kattegat møder hinanden ved Grenen, som er Jyllands yderste spids. Uanset årstiden er det et spektakulært syn. Ved Grenen kan fugleinteresserede besøge Skagen Odde, hvor man kan betragte trækfugle. Grenen er dækket af sand, som havet har transporteret langs Jyllands kyster. Skagen Odde vokser i gennemsnit 10 meter hvert år mod nordøstlig retning.

Med Sandormen til spidsen af Grenen

Sandormen, der er en stor vogn, der bliver trukket af en traktor, kører fra Grenens parkeringsplads og ud til den yderste spids. I kan komme med Sandormen i perioden mellem Påske og Efterårsferien.

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile byder på et helt specielt landskab, som ikke er at finde andre steder i Danmark. Milen er kæmpemæssig vandreklit, der hvert år flytter massevis af sand fra vest mod øst. Råbjerg Mile flytter sig omkring 15 meter om året.

Den tilsandede kirke

Sandflugt spiller en betydelig rolle i Skagen og dens omegn. Et eksempel på, hvad sandet kan udrette, er den tilsandede kirke syd for Skagen by. Gennem tiden har enorme mængder sand dækket næsten hele kirken til, så kun toppen er synlig. Ved den tilsandede kirke finder I mange, dejlige vandrestier.

Fyrtårne i Skagen

Ved Skagen finder I to helt specielle fyrtårne: Skagen Fyr og Vippefyret. Skagen Fyr blev bygget i år 1558 og er i dag mindesmærke for det første murede fyrtårn i Danmark.
Vippefyret er et fyrtårn, hvor man i gamle dage havde åben ild med kulafbrænding og som man kunne vippe frem og tilbage.

Anden inspiration til ferien ved Skagen

Skagen - museer for alle

I Skagen finder I, ud over Skagen Museum, Drachmanns Hus og Anna og Michael Anchers hus, også andre spændende museer.
Besøg for eksempel Grenen Kunstmuseum med værker af Skagensmaleren Axel Lind, Naturhistorisk Museum og Skagen Bamsemuseum.
Det er også værd at besøge Oplevelsescenter Skagen Odde Naturcenter og Skagen By- og Egnsmuseum.

Skagen Odde Naturcenter

Bygningen, som Skagen Odde Naturcenter ligger i, er tegnet af den verdensberømte arkitekt Jørn Utzon. I Skagen Odde Naturcenter kan I lære en helt masse om naturen, videnskab og mennesker.

Skagen By- og Egnsmuseum

Besøg Skagen By- og Egnsmuseum og se fattighuset og de rige fiskerboliger. Lær mere om Skagens spændende redningshistorier. Tag del i aktiviteterne og se film i museets lille biograf eller nyd en forfriskning i cafeen.